2022-2023 Bulten

Kuruluşumuzdan bu yana 2. seneyi geride bıraktık. Ülkemiz ve gönül coğrafyamız adına imtihanlarla geçen 2023 yılı oldukça üzüntüler yaşadığımız bir dönemdi. 6 Şubat Hatay depreminde binlerce canımızı kaybettik. Yaralarımızı olağanüstü bir şeklide hızlı sarsakta, deprem öncesi ve sonrası eylemlerimizde teknolojinin önemini bir kez daha fark ettik. Ayteam olarak depremden vazife çıkardık ve geniş kapsamlı deprem analiz çalıştayımızı tamamladık. Bu vesileyle depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyoruz.

2022-23 senemizde 400 den fazla genç arkadaşımıza bilimsel araştırma eğimi verdik ve sonunda Ayteam topluluğumuzu 85 araştırmacı kazandırdık. 30'dan fazla TÜBİTAK proje kabulu aldık ve ülkemizin önde gelen savunma sanayii kuruluşlarına ArGe çalışmalarımızı teslim ettik.

Ayasofya’dan aldığımız ilhamla dünyanın en güçlü Bilimsel Araştırma Enstitüsü olma yolculuğumuzu var gücümüzle sürdürüyoruz. 2022-23 yılı içerisinde yaptığımız çalışmaları ve gelecek dönem hedeflerimizi anlattığımız bu bültenimize konu olan ve emeği geçen tüm araştırmacı arkadaşlarımızı kutluyor, gelecek dönemin daha başarılarla dolu bir sezon olmasını diliyorum.

Mevlüt Emre Tanrıverdi

Ayteam Müdürü